3 websites in één: vlaanderenvrijwilligt.be

Het steunpunt merkt dat mensen vaak de weg niet vinden naar basisinformatie over vrijwilligerswerk. Daarom lanceert de organisatie één basiswebsite: vlaanderenvrijwilligt.be. Dit is vanaf nu dé webstek voor iedereen die met vrijwilligers werkt. Alle relevante info over vrijwilligerswerk – ook over de vrijwilligerswetgeving – vind je vanaf nu daar terug. De inhoud van de websites vrijwilligersweb.be, vrijwilligerswetgeving.be en succesvolvrijwilligen.be werd herwerkt en in deze basiswebsite geïntegreerd. Op termijn zal deze inhoud verder aangevuld worden op basis van projecten en feedback van gebruikers. Het steunpunt ontwikkelde meteen ook een nieuw logo en huisstijl om moderner, frisser en sterker te ogen. De nieuwe baseline ‘Sterker Vrijwilligen’ vat dit helemaal samen.

2 campagnewebsites

Tegelijk lanceert het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk twee campagnewebsites waar iedereen promomateriaal en inspiratie kan vinden voor de Internationale Dag Vrijwilligerswerk en de Week van de Vrijwilliger. Zo komen deze momenten om vrijwilligers te bedanken extra sterk uit de verf, en verdrinken deze campagnes de inhoud op onze basiswebsite niet. Ga zeker eens kijken op www.internationaledagvrijwilligerswerk.be (en blog mee in de week van 5 december) en www.vrijwilligersweek.be. Deze laatste website wordt aangevuld met het nieuwe campagnemateriaal en een webshop op 4 december 2015.

Vernieuwing www.vrijwilligerswerk.be

Tot slot wordt de vacaturebank www.vrijwilligerswerk.be volledig vernieuwd. De lancering van deze website voor vrijwilligers is voorzien begin 2016. Organisaties en lokale besturen kunnen er nog gemakkelijker hun vacatures voor vrijwilligers gratis kwijt. Vrijwilligers krijgen eindelijk informatie op hun maat. Let wel: alleen organisaties die de laatste twee jaar actief waren op deze databank, worden mee opgenomen in de nieuwe databank. Kijk dus je gegevens na en blijf bij via de nieuwsbrief: vlaanderenvrijwilligt.be/nieuwsbrief.

Contact

Wens je meer informatie? Neem dan contact op met Lies Pelsmakers – communicatiemedewerker Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw